گزارش جشن عید غدیر

چه کسی می داند “استومی” چیست؟ ۹۵/۷/۵

جمعي از هنرمندان تئاتر و سينما و تلویزیون در دفتر “انجمن استومي” گرد آمدند که ضمن همدردی وحمایت از بیماران استومی، توجه بیماران استومی و نیز خیرین را به این انجمن ناشناخته و حیاتی جلب کنند.

در آغاز برنامه ، پس از قرائت آیاتی از کلام الله مجید، و نواختن سرود جمهوری اسلامی ،مريم رحيمي، بازيگر تئاتر و تلویزیون وعضوسابق هیات مدیره انجمن بازیگران خانه تئاتر که خدمات شایانی در کمیته داوران وکمیته اشتغال این انجمن انجام داده است و این مراسم را پایه ریزی کرده و مجري آن نیز بود ضمن خیر مقدم به مهمانان حاضر اعلام کرد که عده ای از دوستان گرامی عذر خواهی کردند که به علت مشغله ی کاری حضور داشته باشند ولی با اهداف خیرخواهانه انجمن کاملا موافقند و حاضر به همکاری هستند.

رحیمی آنگاه در توضیح علت این گرد همایی به شرح ما وقعی دردناک اشاره کرد و گفت : اقوام يکي از دوستانشان با بريده شدن روده اش ناچار استومي شد او در بیمارستانی در شهرستان بستری بود که با مشکلات کشنده اي مواجه گرديد و حدود یک ماه شکمش باز بود و مدفوع از روی شکم بیرون میریخت و کسی نمی دانست چه باید بکند به من گفتند برایش از سه راه جمهوری کیسه بخر . من دو کیسه خریدم وبه آنها دادم اما به علت عدم هماهنگی کیسه با نوع استومی به دور انداخته شد و گویا بعد از آن هم کیسه هایی خریداری شده ولی به علت عدم شناخت و آگاهی پرسنل بیمارستان باز هم به دور انداخته شدند و مبلغی حدود یک میلیون تومان بیهوده نابود شد. کیسه ها با هم فرق دارد.حتی نحوه ی نصب و استفاده کردن آن هم باهم متفاوت است و نیاز به کارشناس دارد. یکی از دوستان خیر که به دنبال کارهای این بیمار بود با انجمن استومی آشنا شد و گفت.به انجمن استومی مراجعه کردم و آنها توضیح دادند که چه کیسه ای مناسب این نوع از استومی هست و چطور باید ازآن استفاده کرد و کمک کردند که بیمار راحت تر بتواند این موقعیت سخت را تحمل کند. ایشان انجمن را به من معرفی کردند و گفتند متاسفانه این انجمن شناخته شده نیست و اگر میتوانی کمک کن که مردم با این انجمن آشنا بشوند. از اینجا بود که من وظیفه خود دیدم که وارد ماجرا بشوم و اندیشیدم با یاری دوستان هنرمند می توانیم کاری کنیم که این انجمن شناخته شود تا هم بیماران بتوانند مراجعه کنند و مورد حمایت قرار گیرند و هم خیرین بیشتری با انجمن آشنا شده و به آن کمک کنند.

خانم رحیمی پس ازاین مقدمه تاثر برانگیز، از خانم دکتر فخرالسادات انارکي، نايب رئيس انجمن استومي ايران خواهش کرد که پشت تریبون قرار بگیرند و مطالب ایشان را تکمیل کنند. خانم دکتر انارکی هم شرح مختصری در باره بيمارانی که به خاطر سرطان‌هاي روده، مقعد، پروستات يا تصادف قسمت خروجي ادرار يا مدفوع خود را از دست مي‌دهند دادند که بايد به وسيله جراحي و تعبيه يک سوراخ در ديواره شکم خروجي غيرعادي براي دفع مواد زايد بيماران تعبيه شود که ما به آنها بيمار استومي اطلاق مي‌کنيم. ایشان همچنین افزودند به اينکه اين بيماران با معضلات مختلفي از جمله مسائل روحي و رواني دست و پنجه نرم مي‌کنند، متحمل هزینه ی زیادی نیز هستند که گاه در اکثریت موارد از عهده تامین آن برنمی آیند. ضمن اینکه این بیماری از نظر خود بیمار هم درد آور و ناخوشایند است زیرا ماده‌اي چون ادرار يا مدفوع را همواره باید در يک کيسه با خود حمل کنند و از طرفي با مشکلات خانوادگي، شغلی و زناشويي و حتي احساس اضطراب براي انجام فرايض شرعي مانند نماز خواندن مواجهند که براي هر کسي قابل تحمل نيست. انارکي اضافه کرد تعداد مبتلا یان به این به بيماري در کشوربین ۵۰ تا ۶۰ هزار نفر هستند که حدود ۵۶۰۰ نفرشان عضو انجمن استومي هستند انارکی ادامه دادند : که سعي کرده‌ايم يکسري خدمات خيريه و رايگان مانند اعطاي رايگان کيسه دفع برای بیماران بی بضاعت و ارائه مشاوره رایگان به کلیه بيماران ارائه کنيم. اين دکتر ای فوق تخصص جراحي گوارش، در پاسخ به اينکه بيماران استومي با چه مشکلاتي روبه‌رو هستند گفت که کيسه استومي تماماً وارداتي است و هزينه تهیه آن برای بیمار بسیار گران است و برخي بيماران به دليل حساسيت پوست و ايجاد زخم بايد کيسه‌هاي گرانقيمت‌تري را تهيه کنند.

پس از سخنان روشنگر دکتر انارکی، دکتر”محمد وفايي”،جراح و فوق تخصص کولورکتال ، موسس و مدير عامل انجمن به پشت تریبون دعوت شد و طی سخناني ضمن تشريح مشکلاتي که تاکنون به عنوان پزشک معالج بيماران استومي با آن مواجه بوده است از بي توجهي به اين افراد انتقاد کرد.البته او ابراز اميدواري کرد که فعاليت هاي انجمن استومي در آينده توسعه پيدا کند. وی انگیزه تاسیس این انجمن را چنین توضیح داد ، روزی به بالین بانوی بیماری که تازه استومی شده بود رفتم ، وی خواب بود اما آنچه توجه مرا جلب کرد ظاهر بسیار آراسته لباس زیبا ملحفه های نو و مرتب و شاخه گل خوشرنگی در گوشه تخت بود. خوشحال شدم و فکر کردم بالاخره وضعیت جدید را پذیرفته ، غافل از آنکه بانو خودکشی کرده بود. بسیار متاثر شدم و پس از آن فکر کردم که این بیماران به حمایت روحی روانی و آموزش نیاز بسیار دارند و انگیزه تاسیس انجمن استومی در من ایجاد شد.

دکتر وفایی آنگاه به تاسیس انجمن اشاره کردند و افزودند در این راه دوستان زیادی همراهی کردند تا کار به سرانجام برسد منجمله آقای دکتر منافی (از وزرای بهداشت سابق که اکنون رئیس هیات مدیره انجمن هستند ) و خانم مریم سرلک که با تمام وجود برای انجمن تلاش کردند . حتی در ساخت و ساز این ساختمان و برای تهیه ی هزینه ی آن بسیار دخیل بودند و از سال ۸۱ تا امروز پای ثابت انجمن در هیات مدیره بوده اند.

گفتني است که انجمن استومي با فعاليت هاي کاملا غير انتفاعي و با کمک خیرین اداره میشود.

سپس آقای امیری یکی از بیماران شیمیایی جنگ تحمیلی که مثانه خود را ازدست داده بیاناتی را درباب سختیهایی که تحمل کرده و کمک های انجمن استومی به او ابراز کرد و مدعوین را به شدت متاثر نمود.

آنگاه محری از نوجوان هنرمندی به نام محی الدین محمد پور دعوت کرد برای نواختن دف به روی سن بیاید. محی الدین که به نظر می رسید اندازه دف برای دستان کوچکش بزرگ است چنان با مهارت قطعاتی نواخت که مدعوین را به وجد آورد و موجب تشویق فراوان شد. همین نوجوان درنوبتی دیگر با نواختن دو قطعه با ویلون مهارت خود را به منصه ظهور گذاشت و باز مورد تشویق مهمانان قرارگرفت.

برگزاری این همایش نیز با حمایت مالی شرکت «رايان طب جاوید» به مدیریت “فرينارقاسمي تبار” ممکن شده است .این شرکت یکی از واردکنندگان معتبر لوازم و محصولات پزشکی محسوب شده ونماینده انحصاری شرکت هالیستر آمریکا در ایران می باشد و با تشکیل تیمی از متخصصین مجرب در امر زخم و استومی گامهای موثری برداشته است.

مجری برنامه جو سالن را بسیار متاثر دید و اعلام کرد نمیخواستیم باعث ناراحتی شما بشویم اما گویا دیگر ازدست من کاری برنمیاید ، باید از آقای رفیع کمک بگیریم تا لبخندی بر لبانتان بنشیند، رضا رفیع طنز پردازخبره و مجری برنامه قندپهلو به روی سن آمد و در ابتدا اعلام کرد چگونه لبخند بر لبانتان بیاورم در حالی که خودم خنده در دل ندارم وی ادامه داد در سالن که نشسته بودم اندیشیدم که چرا باید چنین انجمنی صرفا با کمک خیرین بچرخدو چرا ما در چند قدمی هر دستگاه خودپرداز یک خود دریافت هم داریم !!!!! این بسیار باعث تاسف است.

اما در نهایت این هنرمند شیرین سخن با بداهه گویی و مهارت کلامی خود مدعوین را با طنازی های زیبا به شعف آورد.

آرش زلالی نه ساله ، که از چهار سالگی استومی شده ، و دوره ی بسیار سختی را پشت سر گذاشته ، به روی سن آمد و شعری امید بخش خواند و اظهار کرد که حالش از زمانی که مورد توجهات این انجمن قرار گرفته خیلی خوب است و مثل همه بچه های هم سن و سال اش ورزش و بازی می کند. او هم به خاطر شعری که به زیبایی اجرا کرد و هم برای شهامت و امیدواریش مورد تشویق قرار گرفت.

در انتها هم از صدیق تعریف ورسول نجفیان خواسته شد که فی البداهه جمع را با صدای خوش خود مهمان کنند که این دو با وجود اینکه سازی ایشان را همراهی نمی کرد و تمرینی نداشتند. باطیب خاطر پذیرفتند و هریک قطعه ای برای مدعوین اجرا کردند. و شهرام نجاتی رسول نجفیان را با دف همراهی کرد.

در اين مراسم هنرمنداني نظير : ايرج راد ( نايب رييس هيات مديره خانه تئاتر)، ،‌ اصغرهمت (مديرعامل خانه تئاتر) اصغرتوسلي(تهیه کننده و کارگردان) رسول نجفیان (بازیگر و کارگردان) صدیق تعریف (خواننده و مدرس) فاضل جمشيدي (خواننده و آهنگساز)،رضا بنفشه خواه (بازيگر سينما و تئاتر) جليل فرجاد (بازيگر سينما و تئاتر)، رضا رفيع(طنزپرداز)، علي دهکردي (بازيگر سينما و تئاتر)، فريدون محرابي(بازيگر سينما و تئاتر)، کاظم هژيرآزاد(بازیگر و عضو هیات مدیره انجمن بازیگران خانه تئاتر)، نيما کرمي و همسرش زینب زارع( که هردو از مجریان توانمند صدا و سیما هستند)، شراره عطاري (مستندساز) شهرام نجاتی(بازیگر و آهنگساز ) بهارک توسلي (بازيگر) مهدي قلعه (بازرس خانه تئاتر و کارگردان کودک و نوجوان) رضا بامداد(شهردار ناحيه ۶ منطقه ۱۲)حضور داشتند.

مجری در اواخر مراسم نام دوستانی را ذکر کرد که قول همکاری دادند و تشکر ویژه خود را نثار آنان کرد.

۱- اصغر همت مدیر عامل خانه تئاتر گفته است که من و خانه تاتر هرکاری از دستمان بربیاید انجام خواهیم داد.

۲- شهرام گیل آبادی مدیر روابط بین الملل شهرداری هم گفته اند که حاضر به همکاری و کمک هستند.

۳- دکتر ایازی معاون وزیر بهداشت و درمان و آموزش پزشکی هم گفته اند که از طریق سازمانهای مردم نهاد سلامت همکاری می کنند.

۴- شبنم مقدمی که در همین مدت هم بسیار همراه من بودند و تلاش کردند . .

۵- بهزاد فراهانی (رییس هیات مدیره انجمن بازیگران)

۶- محمد ساربان (بازیگر)

۷- شبنم قلیخانی بازیگر

۸- سعید آقاخانی بازیگر

۹- کامبیز دیر باز بازیگر

۱۰- لازم به ذکر است که یکی از تابلوهایی که توسط یک خطاط و نقاش خیر برای فروش و کمک به این بیماران به انجمن اهدا شده و در سالن نصب شده بود توسط “رضا بامداد” شهردار ناحیه ۶ منطقه ۱۲ خریداری شد.

۱۱- آقای نیما کرمی (مجری صدا و سیما ) که در مجلس حضور داشتند، شماره حساب گرفتند که به انجمن.کمک مالی داشته باشند.

۱۲-و ضمنا دو خیر هم در همان مراسم هرکدام یک چک پانصدهزارتومانی به انجمن هدیه کردند.

خانم رحیمی در پایا مجددا از شرکت “رایان طب جاوید ” با مدیریت فریناز قاسمی تبار تشکر کرد و گفت این موسسه همواره یاریگر انجمن بوده و این همایش هم با حمایت آن شرکت تدارک دیده شده است.

خانم مجری افزودند که انجمن استومی هم با آموزش صحیح استفاده از کیسه ها و هم با گفت و گو و برقراری کلاسهای آموزشی و کلاس های روانشناسی به استومیت ها کمک می کند که به زندگی عادی برگردند، و به فعالیت های اجتماعی خود ادامه دهند.سرکار خانم مینایی از پرستاران باسابقه و حرفه ای در این امر نقش مهمی را بازی می کنند.

و لازم به ذکر است تمام فعالیت های فوق به صورت رایگان برای استومیت ها انجام می شود. ضمنا انجمن هرساله دوره های آموزشی برای پرستاران برگزار میکند تا ان شاالله کم کم شاهد نحوه ی عملکرد صحیح در تمامی بیمارستانها باشیم .

در پایان مراسم مجری ضمن قدردانی از حضور تمامی هنرمندان یادآور شد که با کمک انان میتوان انجمن را در سطح وسیعتری معرفی کرد تا ان شاالله هم بیماران بهره ببرند و هم خیرین بیشتری به کمک بشتابند. ما به زودی باز با دوستان هنرمند تماس خواهیم گرفت و همراهی دیگری را طلب خواهیم کرد.

فرم جستجو